Вие сте тук

Село на край света

Публикувано от radalia на Нед., 28/01/2018 - 20:27
Актуализиран на: 
28.01.2018

Местоположение

с. Посабина 43° 19' 46.092" N, 26° 6' 41.7024" E
Местност: 
с. Посабина
Вид селище: 
Общност от родови имения

Дейности:

Цел/ идейна насоченост за функциониране на селището или проекта: 

Напуснахме големия град и заживяхме на село. Идеята е да покажем на повече хора, че животът на село е само въпрос на избор. Целта на настоящия проект е да докажем, че на село се живее много по-пълноценно, отколкото в града. Тук се радваме на труда си, на храната си, която е екологично чиста, на малките неща в живота, които ни карат да се чувстваме наистина живи.

База към момента / общи условия: 
Както написах ние сме общност от три къщи. Едното домакинство гледат кози, произвеждат козе сирене, извара, продават ярета и мляко. Другите са се специализирали в отглеждане на крави. Аз и мъжът ми се заселихме последни и се опитваме да гледаме прасета (за сега). Във всяка от къщите се гледат кокошки. Всеки от нас произвежда плодове и зеленчуци в прилежащите на къщите дворни места - общо на площ около 5 дка.
Брой жители: 
5
Видове растителни култури: 
Домати, картофи, краставици, пипер, люти чушки, камби, патладжан, лук, чесън, тикви, тиквички, патисони, зрял боб, зелен фасул, бакла, грах, бамя, магданоз, копър, чубрица, босилек, къри, джоджен, пелин, тютюн, марули, моркови, цвекло, малини, ягоди, овошки - ябълки, сини сливи, други сливи, праскови, череши, кайсии, круши, орехи, черници, лешници
Видове животни: 
Кокошки, патки, крави, кози, свине
Възможност за разширяване: 
Има пустеещи къщи наоколо.
Необходимост от доброволчески труд: 
Бихме се радвали да посрещнем доброволци
Условия за доброволци и посетители: 
В нашата къща разполагаме с две свободни стаи с по две легла. Имаме вътрешни баня и тоалетна. Храна и нощувка - срещу доброволчески труд. Разбира се, че ще съобразим труда със способностите на конкретния доброволец.
Лице за главен контакт: 
Радалия Касърова
Телефони за контакт: 
089 9863104
088 9852760
Е-мейли за контакт: 
radalia@abv.bg
Име / имена на хората там: 
Радалия и Петър
Видео (YouTube или Vimeo): 
Направих този клип по случай 2 години от заселването ни в Посабина