Вие сте тук

Врътоградъ

Актуализиран на: 
28.01.2015

Местоположение

с. Ребревци, общ. Елена 42° 54' 18.0144" N, 25° 46' 2.4564" E
Местност: 
Еленски Балкан

Дейности:

Други дейности: 
гъбарство
Цел/ идейна насоченост за функциониране на селището или проекта: 

Въртоградъ е стара дума за градина. Градината е място където се срещат прагматичното, полезното и красивото. Градината е място за работа, за почивка но и място където човек се учи. Тя е училище за и от Природата.
Произвеждаме вкусни плодове, зеленчуци, гъби и мед за нас и за самоиздръжка на стопанството ни. Наши приятели ни учат или ще ни учат как се меси хляб с квас, приготвяне на традиционни ястия в глинени съдове, грънчарство, пчеларство, биоземеделие и т.н. Имаме идея тези знания и умения да бъдат "разсяти" чрез курсове за които ще ви информираме своевременно.

Практически курсове: 
скоро!
База към момента / общи условия: 
Имаме 2 къщи. Едната е между 250 и 400 годишна (още се спори по въпроса), другата е на около 100 години. Гъбарник, част от голям плевник. Сушилня за сливи на дърва. 3 декара вътрешен двор, 3 декара заден двор и 37 декара ниви наоколо.
Брой жители: 
2
Видове растителни култури: 
домати, пипер, моркови, лук, чесън, зрял и зелен фасул, грах, картофи, бакла, салати, тиквички, кладници, сливи, ябълки, круши, ягоди, малини, касис, манголд, магданоз, копър, градински чай, босилек, риган. Тепърва ще разширяваме асортимента с медодайни растения - лаванула, агастаче и може би мурсалски чай.
Видове животни: 
пчели, 3 котки и половина, елени и сърни които естествено не са нечия собственост но често ни навестяват за полеви тестове на манголда, фасула и салатките ни :)
Възможност за разширяване: 
В съседство има по-нова двуетажна къща с няколко декара двор, които са за продажба.
Лице за главен контакт: 
Виктор Косев
Телефони за контакт: 
Свилен Чочев +359 896 149 994
Виктор Косев +359 886 379 456
Е-мейли за контакт: 
Свилен Чочев asymetral@yahoo.com
Виктор Косев uonko42@gmail.com
Име / имена на хората там: 
Свилен Чочев, Виктор Косев