Вие сте тук

Платформа на екоселищата и устойчивите практики

На това място екипът на "КОРЕН" реши да изгради платформа на екоселищата и устойчивите практики в България, където всеки представител на такова селище или човек, развиващ устойчив проект ще има възможност да:

  • създаде профил, включващ подробна информация и разширена фотогалерия

  • създаде проект с доброволци и да им даде възможност да се запишат за участие

  • се запише като доброволец за проект

  • публикува меропиятия в различни категории

  • публикува собствени блог-статии с малка фотогалерия

Тази инициатива беше вдъхновена от създадената ексел таблица, разпространила се във фейсбук групата "Мрежа на екоселища и автономни общности".

Убедени сме, че обединяването на устойчивите активисти в България и съставянето на обща база данни и място за обмен на информация и комуникация е от съществено значение и смятаме, че изграждането на тази платформа би улеснила бъдещото създаване и администриране на базата данни, включваща информация относно селищата и проектите в мрежата и техните дейности и нужди.

Тъй като не всеки има възможност да администрира собствена интернет страница или собствен блог, ние решихме да предоставим част от хостинга на "КОРЕН" и да поемем функционалната поддръжка и сигурността на платформата. Единствената задача на потребителите ще бъде да се грижат за собствените си профили и публикуваното съдържание. При необходимост биха имали възможност да публикуват и информация относно собствените си постижения, нужди и мероприятия. Също се дава възможност за създаване на проект, за чието осъществяване е необходима доброволческа помощ с определен брой доброволци. Останалите от своя страна могат да се запишат за участие.
Стараем се максимално да улесним административния панел, така че за всеки от вас да е лесно да поддържа и актуализира профила си и да публикува съдържание. Също така се стремим да запазим платформата изчистена и пригледна - без излишна информация и реклами.

Системата е отворена за общо ползване, което означава, че всички имат достъп до цялото публикувано съдържание. Ако някой желае да публикува съдържание и коментари, или да се запише като доброволец за проект, ще трябва да се регистрира. За регистацията на нови потребители е необходимо одобрение от страна на администратор, за да се избегне нежеланото регистриране на спамъри (което се е случвало не веднъж). При регистрирана злоупотреба с платформата, администраторите си запазват правото да предприемат съответните мерки за нейното елиминиране. За повече информация прочетете общите условия за ползване на платформата.

За ваше улеснение сме подготвили помощни видео-инструкции за регистрация и създаване на профил.

Вашето мнение е важно за нас - особено на тези, които упражняват усойчива практика и смятат да се присъединят към създаването на базата данни.